“Caută. Nici albina nu găsește miere în fiecare floare.”
Valeriu Butulescu
Citatul autorului român este un start bun pentru acest articol, al cărui rol este dublu: pe de o parte, dorim să îți facem cunoscute cele mai importante proprietăți ale mierii de albine, iar pe de altă parte, să te încurajăm să nu te lași influențat prematur de o serie de produse care se află pe piață: fie ea digitală sau tradițională.
Așadar, hai să parcurgem împreună un traseu argumentat și înțelept despre miere, cu tot ce presupune ea: de la joaca albinelor în natură și până la borcanul pe care îl ai în fața ochilor la micul dejun.
Ce nu știai despre mierea de albine, dar ar fi bine să afli?
Poate părea naiv, însă există multe informații valoroase despre miere, pe care prea puțini dintre noi le știu. De exemplu, ea este rezultatul unui efort considerabil al întregului stup de albine deoarece acestea transformă zaharurile găsite pe flori, uneori ajung chiar și până la 2.000 de surse diferite, într-o compoziție extrem de complexă.
Nu degeaba se spune că mierea este ‘’alimentul vieții’’, apelativ datorat multitudinii de vitamine, dintre care complexul B ocupă loc de cinste. Pe lângă asta, mierea conține și vitamine A, C, D și K, dar și o serie de minerale care variază în funcție de tipul de miere: de salcâm sau polifloră.
Bineînțeles, toate aceste ingrediente transformă mierea într-o opțiune demnă de luat în considerare dacă ții la sănătatea ta, dar și a celor dragi.
Cum influențează mierea imunitatea organismului?
Ei bine, mai jos găsești mai multe răspunsuri posibile la această curiozitate. Parcurge-le pe toate cu răbdare și încearcă să faci mici experimente chiar la tine acasă. Îți garantăm că vei avea doar de câștigat și că vei descoperi noi întrebuințări ale mierii de albine. Mai mult, e singura cale prin care te poți convinge pe propria piele dacă și cum te ajută acest produs.
În cuvinte puține și relevante, iată câteva dintre avantajele tentante ale mierii de albine:
Imunitate de invidiat – mierea de albine te ajută să ții răceala la distanță, dar și alte boli sau simptome care apar de obicei la trecerea dintr-un sezon în altul, cum ar fi anemiile; datorită mixului de ingrediente, aceasta îți sporește imunitatea și te ajută să scapi de neplăceri inutile.
Te bucuri de energie pe tot parcursul zilei – grație fructozei din compoziție, mierea îți menține un nivel de energie ridicat, de care ai nevoie mai ales în zilele lungi de toamnă și iarnă, dar și când ești suprasolicitat la birou și simți că nu mai faci față.
Scapi de răni într-un mod sănătos și natural – dacă te confrunți cu anumite arsuri ale pielii sau alte răni ușoare, e bine să știi că mierea le vindecă într-un ritm accelerat; textura și vitaminele din compoziție te ajută să le tratezi fără bătăi de cap.
O inimă puternică – unul dintre beneficiile mierii de albine este că alungă starea de oboseală și implicit ajută la funcționarea corectă a mușchiului cardiac; astfel, te bucuri de o inimă puternică și care funcționează pe măsură.
Indiferent cum preferi să o consumi, dimineața la micul dejun, în cafea, în tratamente cosmetice sau în orice altă formă, mierea de albine nu trebuie să lipsească din casa ta. Dacă e ceva ce albinele știu să facă cel mai bine și pentru care merită apreciate din plin, atunci mierea e răspunsul.