V-ați gândit vreodată că timp de 6 luni, de exemplu, puteți lua un aliment care va poate schimba viața pentru totdeauna ? În bine. Acest aliment minune există și se numește lăptișor de matcă pur. Ce este însă lăptișorul de matcă ?

Lăptișorul de matcă este o substanță secretată de glandele hipofaringiene ale celor mai tinere albine, în zilele a şasea şi a patrusprezecea de viață, substanță cu care va fi hrănita matcă şi puietul în primele trei stadii de dezvoltare larvară.

Lăptişorul de matcă este o substanţă cremoasă albă în aparenţă şi vâscoasă. Gustul său este specific, puţin acru şi astringent.

CE SPUN SPECIALIȘTII DESPRE LĂPTIȘORUL DE MATCĂ ?

Reverendul Langstroth, considerat părintele apiculturii americane, a fost primul care a realizat o analiză chimică a acestui produs apicol în 1852, însă, ținând cont de metodele epocii de atunci, rezultatele nu aveau cum să aibă o informație semnificativă. Abia în jurul anului 1950, începe să se dezvăluie compoziția laptisorului de matcă.

Este perioada în care în Franța începe comercializarea lăptișorului de matcă, mai ales în zonele în care nu se creșteau albine.

Așa cum era de așteptat, pentru că a devenit celebru în întreagă lume, oamenii s-au întrebat dacă nu cumva consumul lăptișorului de matcă are și efecte secundare, așadar doctorul francez Yves Donadieu publică, în 1981, un articol în care spune că lăptișorul de matcă nu prezintă contraindicații și nici nu are efecte secundare, nefiind cunoscute interacțiuni negative nici atunci când se suprapune cu alte terapii.

Unele studii mai recente confirmă faptul că lăptișorul de matcă nu prezintă contraindicații decât în cazul persoanelor care suferă de obezitate, datorită faptului că poate stimula apetitul.

În schimb, este recomandat copiilor, studenților care au examene pentru stimularea capacității de concentrare și a memoriei, rezultatele fiind remarcabile.

Dacă oamenii din ziua de azi încearcă să își protejeze sănătatea îndopându-se zilnic cu medicamente, mulți dintre ei au uitat un singur lucru: natura ne-a oferit, în decursul istoriei, toate „armele”necesare pentru a rămâne sănătoşi. Cum ? Cu produse naturiste precum polenul, mierea sau lăptișorul de matcă.

În urmă cu câțiva ani, la Congresul de Apiterapie de la Passau, japonezii de la Nagaragawa Research Center au comunicat câteva studii deosebit de interesante pentru vârsta a treia. Unul, făcut pe şoareci, a arătat că administrarea orală de lăptişor de matcă, timp de 9 săptămâni, a condus la creşterea greutăţii oaselor, a cantităţii de procolagen osos şi a cantităţii de cenuşă provenită din arderea oaselor.
Studiul a demonstrat ceea ce se bănuia, din practica clinică medicală umană, că lăptișorul stimulează formarea matricei organice osoase şi mineralizarea ei, fiind util în osteopenie, osteoporoză, fracturi, alte afecţiuni care necesită osificare.

Experimental, s-a administrat şobolanilor lăptișor de matcă oral timp de 6 luni. Hipofiza lor a scăzut semnificativ în greutate, comparativ cu grupul de control, care nu a primit lăptișor de matcă.
Cel mai interesant a fost un studiu clinic, făcut pe 60 voluntari vârstnici, între 60 şi 78 de ani.

Timp de 6 luni, jumătate dintre ei au primit zilnic câte 3 g de lăptișor de matcă dizolvat într-un suc. Jumătate dintre ei au băut sucul simplu. S-au făcut numeroase analize de sânge şi o examinare psihologică.

La final, principalele rezultate la cei care au luat lăptisor au fost următoarele:

–    s-a îmbunătăţit sănătatea mintală

–    a scăzut glicemia

–    cei care aveau probleme cu articulațiile, starea lor s-a îmbunătățit

–    la cardiaci s-au văzut rezultate excelente, starea lor de sănătate îmbunătățindu-se

BENEFICIILE LAPTISORULUI DE MATCĂ

Imunitatea scăzută. Consumatorii de lăptișor de matcă au relatat că au experimentat destul de rapid o senzație puternică de bunăstare generală și că au simţit un efect benefic intens care s-a răsfrânt asupra activităţii lor fizice, prin creșterea rezistenței la oboseală, prin amplificarea performanţelor intelectuale, precum şi prin instalarea unei stări mentale mult îmbunătățite.

Lăptișorul de matcă și frumusețea

Fiind un produs 100% natural, lăptișorul de matcă are efecte spectaculoase asupra pielii și părului. Pe lângă faptul că previne apariția ridurilor și le diminuează pe cele deja existente, lăptișorul de matcă pur, stimulează producerea colagenului care menține pielea elastică.

Administrarea internă a lăptișorului crud de matcă are efecte cu totul excepționale pentru înfrumusețarea pielii. Sub acțiunea acestui remediu s-a remarcat:
* normalizarea secreției glandelor sebacee, element de maximă importanță pentru tratarea acneei și a tenului seboreic.
* stimulează metabolismul celulelor epidermale, ceea ce ajută la cicatrizarea mai rapidă și estetică a unor leziuni ale pielii.
* crește secreția de estrogen a organismului, ceea ce face pielea mai fină, mai catifelată și mai elastică.
Conform nutriționiștilor care i-au studiat proprietățile, lăptișorul de matcă este și cel mai puternic aliment-medicament din lume. Compoziției chimice a acestui elixir al stupului i-au fost consacrate zeci și sute de studii, dar adevărul este că încă se știe foarte puțin despre conținutul acestei paste albe-cremoase, secretată de albine. În principiu, lăptișorul de matcă este compus din 67% apă, 12,5% proteine, 11% zaharuri simple, 5% acizi grași, vitamine din complexul B (B5 și B6, în special), minerale, enzime, hormoni, substanțe cu efecte antibiotice și antivirale.

Alături de creşterea longevităţii şi îmbunătăţirea fertilităţii, dar și pentru o imunitate bună poţi consuma lăptișorul de matcă de la ALBEENA pentru:

•   prevenţia stărilor de răceală şi gripă;

•   buna funcţionare a sistemului cardiovascular prin reducerea nivelului de colesterol din sânge;

•   creşterea rezistenţei la efort fizic şi intelectual;

•   îmbunătăţirea memoriei;

•   depăşirea stărilor depresive;

•   echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, beneficiu pentru care lăptişorul este recomandat persoanelor care suferă de diabet;

•   prevenţia bolilor neurodegenerative (în special Alzheimer) graţie conţinutului ridicat de antioxidanţi care anihilează acţiunea radicalilor liberi;

•   reducerea durerilor inflamatorii prin creşterea puterii de absorbţie a calciului de către organism;

•   protejarea ficatului;

•   stimularea producţiei de colagen, esenţial pentru frumuseţea pielii;

•   diminuarea şi reducerea primelor semne ale îmbătrânirii.

S-au obținut rezultate foarte bune și în tratamentul infertilității la femei care urmaseră în prealabil, fără nici un rezultat, tratamente pe bază de hormoni de sinteză, ajutându-le să rămână însărcinate și să păstreze sarcina.

Datorită efectului complex al lăptișorului de matcă, s-a constatat creșterea secreției de lapte la femeile care alăptează. Lăptișorul de matcă aduce un aport important de vitamine și minerale și are efect pozitiv în stimularea glandelor mamare.

Lăptișorul de matcă conține substanțe biogene cu rol în normalizarea activității hormonale, ajutând în special la sintetizarea acelor hormoni pe care organismul nu îi secretă în cantități suficiente.

De asemenea s-a observat că lăptișorul de matcă este un bun supliment alimentar pentru femeile aflate la menopauza, care au un nivel scăzut de estrogen, obținându-se rezultate pozitive în combaterea insomniilor, a stărilor de depresie și oboseală.

Acest produs neprețuit al stupului este și un ajutor în protejarea ficatului și a fost folosit cu succes în tratamentul ulcerului duodenal.

Efectul deosebit al laptisorului de matcă în îmbunătățirea capacitățîi fizice s-a observat mai ales în cazul copiilor. În pediatria neonatala s-au observat creșteri în greutate chiar și la copiii născuți prematur, cărora nu li se mai acordase nici o speranța.

De asemenea, în urma tratamentului cu lăptișor de matcă, bătrânii slăbiți prind putere, le crește pofta de mâncare și au o stare mentală mai bună.

Cercetătorii au sugerat că acest efect de prelungire a vieții a fost probabil cauzat de efectul antioxidant al lăptișorului de matcă. De-a lungul anilor s-a observat că o cură cu lăptișor de matcă mărește capacitatea de concentrare. Conform rapoartelor unor studenți, consumul de lăptișor de matcă în cantitate mare în timpul sesiunii a avut efect pozitiv, putând să memoreze informații cu mai multă ușurință.

Situațiile de stres sunt inevitabile și le trăim zi de zi. Modul în care reacționăm la ele depinde de cât de toleranți suntem la stres. Lăptișorul de matcă elimina stresul.

Lăptișorul de matcă este utilizat și pentru ameliorarea cazurilor de inflamații ale vezicii urinare, prin dispariția progresivă a simptomelor de arsură și durere. Tratamentul aplicat timp de 7-20 zile unui lot de 1.000 de persoane cu această afecțiune, prin injecţii intramusculare cu soluţie de 40% lăptişor de matcă, a avut o eficacitate de 100% pentru cazurile de vezică urinară iritabilă.

Dacă suferi de diferite afecțiuni respiratorii, ar fi bine să iei în considerare și o cură cu lăptișor de matcă. Specialiștii au relatat că în urmă unui studiu cu o cură cu lăptișor de matcă au observat că le-a crescut simţitor rezistenţa la răceală şi la gripă, iar dacă apoi s-au confruntat cu probleme similare de sănătate, vindecarea a fost mai rapidă şi fără complicaţii.

Folosit ca supliment alimentar, lăptişorul de matcă produce o serie întreagă de reglaje ale activităţii digestive. Este recomandat consumul lăptișorului de matcă copiilor celor care suferă de tulburări intestinale însotite de diaree, vărsături sau constipație. Atunci când este administrat în combinaţie cu miere şi polen, lăptişorul de matcă pur este benefic în cazurile de ulcer gastric şi ulcer duodenal.

După cum puteți vedea, există nenumărate beneficii de sănătate ale lăptișorului de matcă! Oamenii de știință din întreaga lume au început doar să descopere nenumăratele beneficii pentru sănătate ale acestui compus super-uimitor. Luând lăptișorul de matcă crud de la ALBEENA veți fi plăcut surprinși să constatați, că sunteți protejați de multe boli cronice dar și de periculoasele epidemii virale care bântuie această lume.