Rezervele noastre de energie se topesc parcă tot mai repede și facem față din ce în ce mai greu provocărilor zilnice. Nu ți-ar plăcea să începi fiecare zi plin de energie și tonus? Să simți că în acea zi sau în orice zi poți să reușești orice. Pare foarte greu să fii în fiecare zi motivat atât fizic, cât și emoțional și mental, dar este posibil. Avem la îndemână un remediu din natură care ne energizează sănătos, ne ajută organismul să funcționeze corect și ne ține la distanță de o mulțime de boli: lăptișorul de matcă pur.

Cum acționează lăptișorul de matcă?

Acest complex de minerale și vitamine 100% natural conține multe grăsimi și carbohidrați care ne alimentează organismul cu energie. În compoziția lăptișorului de matcă pur intră și fructoza și glucoza, două tipuri de zaharuri folosite de către celule în mod direct pentru producerea de energie. Este foarte bogat și în proteine, aminoacizi și vitamine, ceea ce face din lăptișorul de matcă unul dintre cele mai concentrate alimente de pe pământ.

Compoziţia sa este un subiect fascinant, proprietăţile farmacologice şi indicaţiile fiind studiate de mii de cercetători. Datorită compoziției sale, lăptișorul de matcă este cunoscut și ca hiperaliment, acționând asupra creșterii, reproducerii și longevității într-un mod miraculos.

Laptisorul de matca conține aproape toate substanțele necesare pentru supraviețuire, este ușor asimilabil și nu necesită digestie. Nu e de mirare că este singurul aliment cu care regina stupului se hrănește pe toată durata vieții.

Energie zi de zi

Este important să te asiguri că organismul tău este în plină formă ca să diminuezi riscul de a fi acaparat de stresul care te stoarce de energie mereu. Cu atât mai mult cu cât ultimele studii din domeniu arată că stresul este perfect transmisibil între oameni, la fel ca în cazul unei răceli. Lăptișorul de matcă îți dă energia necesară pentru a te bucura din plin de fiecare zi alături de cei dragi.

După o cură de 1-2 luni cu lăptișor de matcă pur vei observa că ai mai multă rezistență și poți face mai multe lucruri fără să obosești la fel de repede. Chiar din prima săptămână poți simți cum combate oboseala accentuată, iar dacă te afli într-o stare mai gravă de epuizare fizică și intelectuală, doza de lăptișor de matcă poate crește pentru efecte mai bune.

Arsenalul complet în lupta cu oboseala trebuie să-l includă neapărat. Are nenumărate beneficii pentru organism, pe care îl fortifică pe termen lung. Iată câteva dintre calitățile sale terapeutice care fac din el un bun energizant:

  • este un aliment viu, tonifiant general – în special datorită conținutului de acid pantotenic, adică vitamina B5 cunoscută și ca „vitamina antistres” sau „elixirul tinereții” pentru că joacă un rol important în descompunerea grăsimilor şi a carbohidraţilor pentru producerea de energie;
  • activează creierul – are în compoziția sa substanțe care asigură buna funcționare cerebrală și refacerea sinapselor, cresc capacitatea de concentrare și performanțele intelectuale;
  • stimulează sistemul imunitar – când imunitatea este slăbită, faci față mai greu oboselii așa că îmbunătățește mecanismele de apărare ale corpului cu lăptișor de matcă deoarece crește natural capacitatea de adaptare a organismului la împrejurări stresante;
  • întârzie procesele de îmbătrânire – lăptișorul de matcă este singura sursă naturală de acetilcolină, foarte importantă în transmiterea influxului nervos la nivel celular și care se reduce foarte mult odată cu înaintarea în vârstă;

Uneori, pare că poți rezolva totul cu încă o cafea, dar dacă vrei să îți menții tonusul optim pe termen lung, include printe obiceiurile tale energizante și consumul regulat de lăptișor de matcă pur. Te ajută mai ales în stări de slăbiciune și oboseală, când efectuezi munci grele sau efort fizic deosebit sau când trebuie să dai randament. Își garantează vitalitatea și energia de care ai nevoie în fiecare zi.