Cine nu visează la ”tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”? Ritmul accelerat al vieții și sănătatea neglijată ne arată că o astfel de fantezie nu este posibilă, însă avem posibilitatea să trăim o viață mai lungă, de o calitate mai bună. Longevitatea depinde de mulți factori, ea ține de genele bune ale fiecăruia, dar este influențată și de bunele obiceiuri. Îți recomandăm un nou obicei sănătos de viață pe care să-l inaugurezi chiar de azi: consumul zilnic de polen proaspăt.

Remediu anti-îmbătrânire

Polenul are o istorie lungă de superaliment care prelungește viața. De-a lungul timpului, milioane de oameni s-au bucurat de această sursă de viață cu nenumărate beneficii.

Capacitatea polenului de a reda vigoarea și păstra tinerețea se datorează rolului său de transmițător al informației genetice. El este cules de albine din celulele reproducătoare mascule ale florilor, care conțin acizi nucleici de cea mai bună calitate. Astfel, când consumăm polen, organismul nostru primește acizi nucleici noi care ne susțin celulele și le regenerează.

Acest produs apicol este și cea mai echilibrată sursă de enzime, proteine, minerale, vitamine, antioxidanți și alți nutrienți vitali. Deși este o sursă vegetariană de proteine, polenul conține aceste substanțe într-o cantitate mult mai mare decât multe surse animale (are de două ori mai multe proteine decât carnea de vită, de exemplu). În plus, jumătate dintre aceste proteine sunt gata să fie folosite direct de către organism deoarece sunt sub formă de aminoacizi liberi. De asemenea, din cele peste 5000 de enzime și coenzime pe care le conține, 11 sunt esențiale.

Cu astfel de calități, nu e de mirare că polenul crud este considerat un aliment miraculos. Îți evidențiem doar o parte dintre proprietățile remarcabile:

  • îl poți lua constant, toată viața – nu are efecte adverse, este lipsit practic de toxicitate; se recomandă cure de câte 3 luni, de 2 ori pe an cu cantități mai mari de polen dacă ai nevoie să îți întărești sănătatea sau câte o linguriță zilnic, pentru întreținere;
  • aliment minune pentru creier – polenul conține mulți neuro-nutrienți necesari pentru buna funcționare a creierului, protejează celulele neuronale și revigorează memoria;
  • îmbunătățește viața sexuală – are un puternic efect afrodiziac care acționează și susține viața sexuală chiar și la vârste înaintate; crește libidoul și redă virilitatea;
  • înlătură toxinele din corp – consumul de polen face țesutul hepatic mult mai rezistent în fața toxinelor și stimulează regenerarea celulelor hepatice; este de mare ajutor atunci când vrei să faci o cură de detoxifiere;

Trucuri mici, efecte mari

Ca să te menții în formă și să fii activ toată viața, nu trebuie să recurgi la schimbări majore și împovărătoare. Cele mai longevive popoare din lume obțin o calitate mai bună a vieții urmând reguli simple, dar cu impact mare. Una dintre acestea este să se alimenteze echilibrat și să includă în dieta zilnică superalimente cum este polenul proaspăt. Polenul este un aliment complet, care acționează ca un gardian pentru corp, păzindu-l de bacterii și infecții. Mai mult, îl hrănește organismul cu toți micronutrienții de care are nevoie, mărindu-i rezistența fizică și psihică. Chiar și în cantități mici, acesta are o influență pozitivă asupra stării generale de sănătate, care poate fi de invidiat și la vârste înaintate.