Beneficiile lăptisorului de matcă se răsfrâng si asupra oamenilor, nu numai asupra albinelor. Acest produs-minune apicol are mult mai multe calităti decît mierea, iar multi dintr noi nu sunt constienti de asta. Scade colesterolul, ajută la tratarea artritei, a bolilor Parkinson si Alzheimer, are proprietăti vindecătoare si chiar calităti anti-cancer.

Lăptisorul de matcă este o secretie a albinelor, folosită pentru a hrăni larvele si regina. Iar cercetările arată că există o serie de avantaje precum următoarele.
Se crede că acest produs are beneficii potentiale pentru pacientii cu boala Graves. Un alt studiu arată că lăptisorul de matcă are abilitatea de a stimula cresterea celulelor neurale stem si gliale din creier, ceea ce înseamnă că poate preveni bolile precum Alzheimer si Parkinson. O altă abilitate este de a scădea totalul de colesterol la oamenii cu un nivel mediu de colesterol. Alte proprietăti miraculoase ale lăptisorului de matcă se referă la cele anti-îmbătrânire, îmbunătătind productia de colagen si piele si tineretea generală.

Lăptisorul de matcă are si proprietăti antiinflamatorii când este ingerat sau aplicat local si vindecătoare când este aplicat local. De asemenea, contine un antibiotic care este eficient împotriva multor bacterii. În privinta cancerului, cercetările din Japonia sugerează că lăptisorul de matcă are proprietăti anti-cancer puternice – studiile făcute pe soareci injectati cu lăptisor de matcă si cu celule canceroase arată că răspândirea cancerului s-a redus.

Se crede că lăptisorul ajută si la fertilitate prin îmbunătătirea calitătii ovulelor femeiesti si promovarea tineretii generale a organelor reproductive. Multe femei găsesc că produsul apicol calmează multe simptome ale sindromului premenstrual.

Lăptisorul de matcă are proprietăti antiinflamatorii. Acest lucru se aplică atunci când este aplicat topic sau ingerat intern, făcându-l un excelent supliment pentru cei ce suferă de artrită. Acest nutrient este capabil să ajute pe cei care suferă de insomnii si boli autoimune precum reumatismul. Este capabil si să readucă libidoul sexual si chiar să regenereze cresterea oaselor. Luptă pentru îmbunătătirea sistemului imunitar, făcându-l eficient în lupta contra infectiilor.

Lăptisorul de matcă are în compozitie roialisina, care este o peptidă antimicrobiană si contine 6 reziduuri de cistenină. De aceea, a fost studiată prin expunerea la Escherichia coli, pentru crearea de antibiotice.

Un alt aspect pozitiv al utilizării lăptisorului de matcă este cel referitor la tratamentul colitei. Studiul a fost făcut pentru a investiga efectele lăptisorului în cadrul sobolanilor cărora le-a fost indusă o colită bazată pe acid acetic. Astfel că lăptisorul de matcă s-a dovedit a proteja mucoasa colonului împotriva efectelor negative ale acidului acetic.